Zespół Dydaktyczny Technologii Żywności i Żywienia

Galeria

Aktualności Działalność promocyjna
Działalność promocyjna PDF Drukuj Email

 

ROK AKADEMICKI 2014/2015

 

XIV Festiwal Nauki na Politechnice Koszalińskiej
Po raz XIV na Politechnice Koszalińskiej odbył się Festiwal Nauki. 25 września br. (czwartek)
w murach wszystkich kampusów uczelni pojawili się nie tylko uczniowie szkół podstawowych,
gimnazjalnych i średnich, ale i
przedszkolaki oraz inne grupy zorganizowane
młodych ludzi (i nie tylko)
z miasta i regionu koszalińskiego.

 

w Katedrze Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego

zrealizowano:

 

 

Wykład: Ruch wirowy - efekt filiżanki herbaty

Dr inż. Marek Jakubowski, inż. Andrzej Wiśniewski (asysta)


 

Zajęcia laboratoryjne: Wypiek chleba i ocena końcowa.

Barwniki i aromaty w przemyśle spożywczym.


Dr inż. Sylwia Mierzejewska, Dr inż. Joanna Piepiórka-Stepuk, Mgr inż. Monika Sterczyńska

 

Koordynator festiwalu na Wydzale Mechanicznym: Dr inż. Iwona Michalska-Pożoga

 

 

ROK AKADEMICKI 2013/2014

 

Promocja kierunku 
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka

 

 

Zespół Szkół
Agrotechnicznych Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego 
w Sławnie


 

 

 

ZAJĘCIA ZREALIZOWANE WE WSPÓŁPRACY ZE SZKOŁAMI ŚREDNIMI

W SEMESTRZE ZIMOWYM 2012/2013

W semestrze zimowym 2012/2013 pracownicy 
Katedry Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego
z Wydziału Mechanicznego Politechniki Koszalińskiej zaplanowali i zrealizowali 6 wyjazdów promocyjnych
do szkół średnich, gdzie zaprezentowano ofertę edukacyjną Wydziału Mechanicznego (tabela 2),
a także w ramach współpracy podpisanej pomiędzy Politechniką Koszalińską i szkołami
oraz Starostwem Powiatowym w Szczecinku w zakresie popularyzacji wśród młodzieży nauk technicznych przeprowadzone zostałydwa wykłady (tabela 1).

Tabela 1. Wyjazdy do szkół

L.P.

NAZWA SZKOŁY

ADRES

DATA

TEMAT

LICZBA UCZNIÓW I CZAS

1.

Zespół Szkół nr 6. im. Stanisława Staszica

78-400 Szczecinek

ul. St. Staszica 15

21.02.2013

Wykłady

dr inż. Mariusz Kubiak – „Analiza sensoryczna jakości organoleptycznej żywności”

 

dr inż. Marek Jakubowski – „Efekt filiżanki herbaty”

ok. 100 osób (2,5 godziny)

 

Tabela 2. Wyjazdy promocyjne

L.P.

NAZWA SZKOŁY

ADRES

DATA

TEMAT

LICZBA UCZNIÓW

1.

Zespół Szkół Agrotechnicznych

Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego

Sławno

 

17.01.2013

Prezentacja oferty edukacyjnej Wydziału Mechanicznego

ok. 50 osób

(1,5 godziny)

2.

Zespół Szkół nr 6. im. Stanisława Staszica

Szczecinek

21.02.2013

ok. 100 osób

(2,5 godziny)

3.

Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego

Bonin

09.01.2013

ok. 20 osób

(1 godzina)

4.

Liceum Ogólnokształcące im. Bogusława X

Białogard

25.01.2013

ok. 80 osób

(1,5 godziny)

5.

IV LO

im. Tadeusza Kotarbińskiego

Gorzów

Wielkopolski

11.02.2013

ok. 150 osób

(6 godzin)

6.

Zespół Szkół Gospodarki Żywnościowej i Agrobiznesu

im. Gryga Pomorskiego

Lębork

29.01.2013

ok. 50 osób

(2 godziny)

 

 

Zespół Szkół nr 6. im. Stanisława Staszica



 


 

IV LO im. Tadeusza Kotarbińskiego Gorzów Wielkopolski

 

 

Zespół Szkół Agrotechnicznych Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego w Sławnie

 




 

 

2012

 

Zespół Szkół Ekonomiczno-Rolniczych w Bytowie

 

 


Stworzone dzięki Joomla!. Designed by: joomla templates 1.5  Valid XHTML and CSS.