Zespół Dydaktyczny Technologii Żywności i Żywienia

Galeria

Aktualności Skład osobowy
dr inż. Maria Dymkowska-Malesa PDF Drukuj Email

 

 

Asystent

e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Telefon: (94) 3478425


Obszar działalności naukowej

Tematyka badawcza z zakresu oceny stanu i sposobu żywienia wybranych grup populacyjnych oraz edukacji żywieniowej dzieci i młodzieży. Autorka programu edukacyjnego: Zdrowo jesz – lepiej żyjesz” wprowadzonego w 2009r w szkołach podstawowych i gimnazjach na terenie Koszalina i okolic Koszalina.

Promotor  prac inżynierskich na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka.

Opiekun dwóch kół naukowych: Koło Naukowe Technologów Żywności i Żywienia zrzeszających studentów TŻiŻCz i Koła Naukowego Doktorant – dla doktorantów PK, którzy są zainteresowani pogłębianiem wiedzy z zakresu technologii żywności i żywienia człowieka.

Uczestnik Konferencji Naukowych dotyczących aspektów żywieniowych i zdrowotnych, autorka i współautorka prac naukowych dotyczących żywienia i oceny sposobu żywienia wybranych grup ludności. Uczestnik szkoleń z zakresu żywienia człowieka i problemów żywieniowych.


Publikacje

 

Działalność organizacyjna

  • Opiekun pierwszego roku TRiL i TŻiŻCz 2008r
  • Opiekun pierwszego roku TŻiŻCz 2009r, 2010r, 2011r
  • Kierownik praktyk na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka (2010r, 2011r)
  • Opiekun Koła Naukowego Technologów Żywności i Żywienia
  • Opiekun Koła Naukowego Doktorant dla doktorantów PK
 


Stworzone dzięki Joomla!. Designed by: joomla templates 1.5  Valid XHTML and CSS.