Aktualności Dydaktyka Kierunki kształcenia
Kierunki kształcenia PDF Drukuj Email

 

Profil i specjalności naukowo – badawcze

  • Zastosownia próżni przetwórstwie spożywczym w procesach: rozmrażania, liofilizacji, obróbki uplastyczniającej mięso,  pakowania produktów spożywczych;
  • Badanie procesów, instalacji, urządzeń i środków do mycia: mycie w systemie CIP, mycie pianowe, mycie ultradźwiękowe, mycie barbotażowe, mycie w gastronomii;
  • Technologie obróbki ryb. Mechanizacja obróbki ryb.
  • Zastosowanie technik obliczeń komputerowych do: symulacji przebiegu procesów; do optymalizacji procesów i konstrukcji; do projektowania systemów jakości produktów.
  • Badanie wybranych operacji technologicznych przetwarzania żywności: piekarnictwo – technologie odroczonego wypieku. browarnictwo – klarownie brzeczki piwnej, przetwórstwo mięsne – proces wędzenia.
  • Badanie procesów przetwórstwa i właściwości tworzyw sztucznych z mieszaninami z recyklatów.  Badanie opakowań i technik opakowalniczych.
  • Badanie warunków żywienia: żywienie i stan fizyczno –zdrowotny dzieci, wymagania żywienie dla uwarunkowań zdrowotnych i specjalnych.

Specjalności dydaktyczne,


w których dyplomowaniu uczestniczą pracownicy Katedry


  • Na kierunku Technika Rolnicza i Leśna

- Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego


  • Na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka

–     Inżynieria Żywności

–     Projektowanie Opakowań

–     Żywienie i Bezpieczeństwo Żywności

–     Technologie Przetwórstwa Ryb

 

 

Pliki do pobrania

 

Kierunek: Technika Rolnicza i Leśna

specjalność:

Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego


Kierunek: Technologia Żywności i Żywienie Człowieka

specjalność:

Biotechnologia żywności

Inżynieria Żywności

Żywienie Człowieka i Bezpieczeństwo Żywności

Projektowanie Opakowań

 

 

 


Stworzone dzięki Joomla!. Designed by: joomla templates 1.5  Valid XHTML and CSS.