Aktualności Charakterystyka
Charakterystyka PDF Drukuj Email

 

 

Studia podyplomowe

Zarządzanie jakością w przedsiębiorstwie –

Menadżer Jakości w przemyśle spożywczym

Politechnika Koszalińska we współpracy z firmą TÜV Rheinland Polska organizuje studia podyplomowe z zarządzania jakością w przedsiębiorstwie.

Celem studiów jest przekazanie studentom wiedzy, w głównej mierze praktycznej, która jest konieczna przy opracowaniu, wdrażaniu i doskonaleniu systemów jakości według standardów międzynarodowych oraz systemu HACCP. Studia Podyplomowe kierowane są do osób, które mają wykształcenie wyższe i chcą poszerzyć swoje kompetencje zawodowe jako pełnomocnicy zarządzania jakością.

 

Studia przygotowują do uzyskania międzynarodowych certyfikatów:

  • Pełnomocnika Jakości ISO
  • Menadżera Jakości w przemyśle spożywczym.

Warunkiem uzyskania certyfikatów jest pozytywne zaliczenie egzaminów.

Absolwent studiów podyplomowych ma wiedzę specjalistyczną:

  • w zakresie zarządzania jakością w przedsiębiorstwie w tym zarządzania procesem, projektem i ludźmi;
  • w zakresie zintegrowanych systemów zarządzania jakością i ich doskonalenia;
  • w zakresie higieny, mikrobiologii żywności oraz procesów mycia i dezynfekcji;
  • przygotowującą go do pracy w zakładach przemysłu spożywczego, w jednostkach samorządowych, usługowych i doradczych w przemyśle i rolnictwie;
  • umożliwiająca pracę w jednostkach audytujących i certyfikujących gdzie niezbędna jest wiedza z zakresu bezpieczeństwa produkcji żywności.

Termin rozpoczęcia studiów: luty , październik

 


Stworzone dzięki Joomla!. Designed by: joomla templates 1.5  Valid XHTML and CSS.